Чи можна заразитися COVID-19 внаслідок щеплення? Відповідь медика

І в кого формується найменш стійкий імунітет

Фото "Радіо Свобода"

Коли закінчиться І етап імунізації від ковіду на Рівненщині – поки невідомо. Чітких термінів немає, адже кількість осіб, які підпадають під вакцинацію, може змінюватися.

Тому, як пояснив очільник облуправління охорони здоров’я Олег Вівсянник, орієнтуватимуться насамперед на термін придатності препаратів, запаси яких, утім, мають постійно поповнювати.

Про це повідомляє РАДІО ТРЕК.

Начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник

Щодо стійкості імунітету, то поки що є лише попередні показники, говорить головний медик краю:

Згідно з науковими даними, напруженість імунітету проти COVID-19, що дозволяє запобігти захворюванню, триває від 90 до 180 діб. Разом з тим, достатньої кількості даних щодо тривалості напруженості імунітету у різних вікових групах, групах з високими ризиками, немає.

 

При цьому у людей, які хворіють на імунодефіцитні захворювання, імунітет буде значно меншої напруженості і більш короткотривалий.

Олег Вівсянник додає, що інфікуватися коронавірусом внаслідок щеплення – неможливо. Зараження відбувається лише повітряно-крапельним шляхом, тоді як вакцина має неживий вірус і вводиться парентерально. Досі подібних фактів не реєстрували, наголошує чиновник.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень