В якій сфері найбільше корупціонерів? Інформація від прокуратури Рівненщини

Серед корупціонерів вже традиційно: посадовці, поліцейські та депутати

Найбільше корупції у Рівненській області в сферах бюджету та земельних відносин. Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Рівненській області.

Використовуючи свої повноваження, органи прокуратури Рівненської області з початку 2017 року внесли 27 подань на усунення причин та умов, що сприяли вчиненню правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Керівники установ притягнули за допущені порушення 5 посадових осіб, інші подання перебувають на розгляді.

Порушення вимог антикорупційного законодавства виявлялись в діяльності місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, державного контролю, а також правоохоронних органів.

Також у поточному році в судах розглянули 26 протоколів про адміністративні правопорушення, пов`язані з корупцією. Їх склали працівники управління захисту економіки у Рівненській області.

Там постановлено рішення про притягнення 13 винних осіб до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів.

Більшість з виявлених порушень стосувалися бюджетної сфери, прийняття рішень з питань земельних відносин та в інших сферах суспільного життя. 

Серед притягнутих – 2 депутати місцевих рад, 8 посадових осіб місцевого самоврядування 4-ї категорії та 3 працівники правоохоронних органів. В прокуратурі наводять приклад:

Сарненським районним судом 19.05.2017 до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто колишнього працівника поліції, який несвоєчасно подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, чим порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції» та вчинив правопорушення, пов`язане з корупцією.

Окрім того, у поточному році органи прокуратури області зареєстрували 11 кримінальних проваджень за фактами умисного неподання депутатами місцевих рад, а також суддями у відставці декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Досудове слідство у вказаних провадженнях проводиться органами поліції області. 

Робота продовжується, - зазначають в прокуратурі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень