Хабар головному лікарю Рівненського діагностичного центру приніс шахрай?

З'ясовував особу того, хто приніс 2000 доларів, громадський активіст і журналіст з Рівного Юрій Дюг

Нагадаємо, що головного лікаря Рівненського обласного діагностичного центру Романа Шустика, затримали на хабарі у 2000 доларів. Вчора у суді йому обирали запобіжний захід. 

Тим часом рівняни активно обговорювали цю подію у соцмережі Фейсбук. Більшість виступила на підтримку Романа Шустика і висловлювала думку про те, що історія з хабарем - це підстава, щоб звільнити посаду для когось іншого. А дехто писав, що потрібно міняти систему, яка змушує медиків брати хабарі. 

Громадський активіст Юрій Дюг спробував з'ясувати, що за людина принесла хабар Роману Шустику. І був здивований. Про це він написав у соцмережі Фейсбук:

...за свідченням адвоката Ірини Пашкевич, заявником у справі Шустика є такий собі Ляшук Сергій Васильович, 1984 року народження.

 

Пан Ляшук настільки добре знайомий з роботою правоохоронних органів, що заяву про вимагання хабаря пішов писати не в поліцію, не в СБУ, а одразу в управління боротьби з економічними злочинами Нацполіції.

Юрій Дюг пошукав в інтернеті інформацію про Сергія Ляшука. Виявилося, що 

Горохівський районний суд Волинської області 27 грудня 2012 року Ляшука Сергія Васильовича засудив за шарайство і призначив йому покарання у вигляді штрафу у 850 гривень.

Тобто чоловік не в одного громадянина видурив гроші. І 12 квітня 2013 року Апеляційний суд Волинської області підсилив рішення суду першої інстанції і присудив Сергію Ляшуку покарання у вигляді обмеження волі строком 2 роки. 

Втім, Юрій Дюг зауважує:

Виконання покарання особи з ПІБ Ляшук Сергій Васильович по суті розпочалось лише 19 червня 2015 року. А 23 липня 2015 року засуджений прибув до Городоцького виправного центру в Рівненській області. За два місяці у колонії колишній шахрай катастрофічно швидко перевиховується. Та так, що на умовно-дострокове звільнення він подає вже 22 вересня 2015 року (!). Вдруге - 30 вересня 2015 року (!).

До того ж, у клопотанні про звільнення, як інформує Юрій Дюг, йдеться про те що,

засуджений допоміг працівникам оперативного підрозділу правоохоронного органу у викритті працівника виправного центру за фактом отримання неправомірної вигоди. Характеристики так розчулили всіх, що 23 грудня 2015 року Рівненський районний суд Рівненської області вирішив умовно-достроково звільнити особу з ПІБ Ляшук Сергій Васильович від виконання покарання. 

Тож Юрій Дюг іронізує:

Думаю, то все збіг. Як воно, зазвичай, буває.

І натякає:

Тлумачний словничок: "Торпеда" - заздалегідь підготовлена правоохоронцями особа для провокації або дачі хабара суб’єкту кримінального розслідування, який підозрюється в корупції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень