В Україні з‘являться пересувні бібліотеки-автобуси

Читалень у області є значно менше, ніж потрібно

Окрім видачі книг, вони даватимуть можливість доступу до Інтернету, матимуть декілька місць для відпочинку та спілкування.

Поки така ініціатива перебуває лише на рівні обговорення у Міністерстві культури. Натомість, ми вирішили поцікавитись, якою є ситуація з вже існуючою мережею книгозбірень. Отож, у Рівненській області працює 570 бібліотек. З них найбільше – у сільській місцевості – 498. Незважаючи на, це читалень в області є значно менше, ніж потрібно. Адже більше половини населених пунктів Рівненщини взагалі не покриті бібліотечним обслуговуванням.

Доступ до Інтернету має ще менше книгозбірень, лише 26%, говорить директор Рівненської державної обласної бібліотеки Валентина Ярощук.

- Є такі. які мають комп'ютери, але не мають Інтернету. Чому? Тому що є у нас населенні пункти, які не покриті Інтернетом, є бібліотеки, в яких є комп'ютерна техніка, яка застаріла. Ще може бути така прооблема, що не вистачає коштів на те. щоби платити за Інтернет.

Додамо, що про появу в Україні пересувних бібліотек періодично говорять вже з 2009-го. Цього разу запровадити їх планують до 2020 року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень