В Україні є вакцина від грипу. Ляшко закликає українців до масової вакцинації

А для груп ризику вона буде безкоштовною

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що вакцинація від грипу в Україні цього року у пріоритеті. Він закликав громадян країни до масової вакцинації аби уникнути важких наслідків від поєднання сезонного грипу з коронавірусом.

Віктор Ляшко каже, що вакцина від очікуваних штамів грипу вже є в Україні.

Міністерству охорони здоров’я виділено кошти для купівлі 1,41 млн доз імунобіологічних препаратів (вакцин) проти грипу для щеплення осіб, які належать до групи ризику.

 

За бюджетний кошт передбачено закупівлю вакцин для щеплення медичних працівників, освітян, працівників поліції та прикордонної служби, оскільки через виконання ними своїх професійних обов’язків вони належать до групи високого ризику інфікування.

 

Хочу ще раз нагадати усім, що карантин не скасовує необхідність планової вакцинації. І тим більше необхідно вакцинуватися від сезонних штамів грипу. На додаток, нам необхідна масова вакцинація від грипу, щоб уникнути можливого поєднання грипу та COVID-19.

За словами Віктора Ляшка країнами походження вакцин є країни лідери у виробництві таких препаратів у світі – Франція, Нідерланди та Південна Корея.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень