По-новому тестувати українців на COVID-19 пропонує Ляшко. Самоізоляцію скасовують?

Виявлятимуть антиген

Україна готується до оновлення протоколу тестування на COVID-19 і закупівлі нових швидких тестів за методикою виявлення антигену.

Віктор Ляшко

Про це на брифінгу розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

 - Україна завершила переговори з європейським відділом ВООЗ щодо оновлення протоколу тестування на COVID-19.

 

Головна причина — поява нової технології швидкого тестування шляхом виявлення антигену. 

 

Наразі ця технологія пройшла всі перевірки, у Сполучених Штатах швидкі тести на антиген COVID-19 вже виробляють чотири різні компанії. Україна готується до закупівлі цих тестів і веде переговори з виробниками.

Зміни у протоколі тестування на COVID-19 торкнуться впровадження тестів за методикою виявлення антигену і тестування за методикою ПЛР для контактних осіб на самоізоляції.

Зокрема, МОЗ впровадить можливість дострокового завершення терміну самоізоляції контактних осіб в разі негативного ПЛР-тесту, зробленого на 7-9 день самоізоляції, що дозволить припинити її, не чекаючи 14 днів.

Головний санітарний лікар відзначив значний приріст можливостей до проведення тестів на COVID-19 в останні місяці. Віктор Ляшко пояснив:

Станом на сьогодні в Україні роблять близько 125 тисяч тестів на COVID-19 на тиждень. На початку червня максимальний показник сягав 62 тисячі тестів на тиждень.

Нагадаємо, головний санлікар України Віктор Ляшко повідомив, що

Україна отримає від ВООЗ вакцину для 20% населення країни.

Всесвітня організація охорони здоров'я розробляє рекомендації щодо категорій людей, які повинні будуть отримати вакцину від коронавірусу в першу чергу, щойно її винайдуть.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень