Антибіотик проти коронавірусу – як отрута для жуків проти бур’янів, – лікар Сільковський

Антибіотик не діє на вірус

Майже щодня чую однотипні скарги: хворію на ковід, маю температуру, п’ю антибіотик. А температура все-одно тримається. Пив один антибіотик, не допомогло. Почав пити другий - не допомагає. Що робити? Третій, четвертий брати чи кілька разом, одночасно? – поділився відомий рівненський лікар-анестезіолог Павло Сільковський на своєму Facebook.

Він вдається до, можливо, більш зрозумілого порівняння: якщо, наприклад, грядка заросла бур’яном, а ви розвели отруту для жуків і кропите нею бур’ян, то чи має він пропасти? А ви – дивуватися, що він не пропадає?

Антибіотик проти вірусу - як отрута для жука проти бур’янів. Я думав, що всі уже знають правило: антибіотик на вірус не діє. Ніяк. Чому ж тоді дивуватися? Навіщо самостійно призначати і змінювати антибіотики? Навіщо лікуватися тим, що не допомагає? За винятком, коли це призначає лікар, що на тому розуміється, - пояснює Павло Сільковський.

Він також зазначає, що не варто оцінювати важкість стану за температурою тіла. Вона може бути високою або помірно високою, «стрибати» або триматися кілька днів чи тижнів.

Це не так важливо. Якщо дихаєте нормально і немає задишки, якщо немає прогресивного погіршення стану, то найважливішими є дві речі: більше пити (3-4 л/добу) та більше бути на свіжому повітрі і рухатися, - радить лікар Сільковський.

А ще радить чекати. Бо найголовніше у лікуванні коронавірусу, вважає він, кожен може зробити сам. Однак можуть бути побічні явища, іноді вони важливі, тому все потрібно узгоджувати з лікарем.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень