Стало відомо, скільки в Україні коштуватиме вакцина від коронавірусу

Нині вона перебуває в розробці

Фото ілюстративне

Орієнтовну вартість вакцини від коронавірусу, яку збирається представити китайська компанія, вперше озвучив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

В ефірі «Українського радіо» він розповів, що щеплення від COVID-19 коштуватиме близько 20 доларів, тобто десь 500 гривень.

Нині вакцина перебуває на третій стадії розробки, але в перших рядах списку ВООЗ. Всього потрібно буде ввести дві дози вакцини, одна доза коштує 500 гривень.

Сьогодні ніхто не підписує договори, сьогодні розміщуються так звані замовлення на вакцину. Нам також надіслали певну комерційну пропозицію.

 

Вже ми орієнтовно знаємо, скільки може коштувати вакцина. Перша, хто озвучив, - це компанія з Китаю, яка вже в третій клінічній стадії, перша у списку серед розробників у списку ВООЗ.

 

Вона каже, що вакцина буде коштувати близько 20 доларів, близько 500 гривень – 1 доза і буде їх вакцина вимагати дворазового введення, – розповів Віктор Ляшко.

Поки що препарат не зареєстрований, але українцю знадобиться 1000 гривень, щоб отримати дві дози вакцини.

Головний санітарний лікар України вважає, що практично все населення країни має бути щеплено, але, природно, є люди з протипоказаннями.

 

В першу чергу повинні вакцинувати лікарів і співробітників силових структур. Кошти має виділити держава. У другу чергу повинні щепити літніх людей.

Джерело – РБК Україна

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень