Рейтинг симптомів, які свідчать про зараження COVID-19, назвав Віктор Ляшко

Такий рейтинг уклали у ВООЗ

Втрата відчуття смаку і запаху є специфічним симптомом, який майже відразу вказує на зараження коронавірусом. Про це повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Втрата відчуття смаку і запаху є специфічним симптомом, який майже відразу вказує на COVID-19, оскільки цей симптом не характерний для інших інфекційних хвороб, – цитує Віктора Ляшка сайт «Сьогодні».

За його словами, Всесвітня організація охорони здоров'я на основі проведеного аналізу всіх випадків коронавірусної хвороби склала рейтинг симптомів, які трапляються найчастіше.

  • Перше – це лихоманка, вона трапляється у 88% всіх хворих на COVID-19,
  • сухий кашель – у 67%,
  • слабкість – у 38%,
  • утруднення дихання – у 18%,
  • біль у горлі – 13%,
  • головний біль – у 13%,
  • біль у м'язах, відчуття холоду, нудота і блювання – від 5-10%.

 

Нежить, діарея, кашель з кров'ю також є симптомами, – розповів Ляшко.

Водночас міністр охорони здоров’я України Максим Степанов у четвер зазначив, що Кабінет міністрів виділив кошти на централізовану закупівлю лікарського препарату Ремдесивір, який в Євросоюзі рекомендують використовувати для лікування хворих на COVID-19.

Вчора на засіданні уряду було прийнято відповідну постанову про виділення коштів на закупівлю такого лікарського засобу, як Ремдесивір. Це лікарський засіб, який на сьогодні не зареєстрований в Україні, але закон дозволяє нам завести його і централізовано закупити, – сказав він.

За словами Степанова, МОЗ уже досяг домовленості з компанією-виробником. Він нагадав, що "Ремдесивір" включений у національний протокол лікування COVID-19 і показує досить хороші результати.

Ми спираємося на досвід наших міжнародних колег, насамперед це США, – додав Степанов.

За матеріалами сайту Сьогодні

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень