В Україні чи за кордоном? Де прагнуть вчитися наші випускники

Навчання в університеті вважають простором соціалізації

Сьогодні презентували соціологічне дослідження «Освіта в Україні: як українські школи пережили перші хвилі карантину». Опитування провів Український інститут майбутнього в партнерстві з «Нью Імідж Маркетинг Груп». Результати опитування наводить Радіо Трек з посиланням на Interfax

За його результатами, 20% випускників  (а це кожен п’ятий) планує здобувати вищу освіту в іноземних вишах.  Натомість 32% респондентів вважають, що краще навчатися у топовому українському виші, ніж у Європі, США та Канаді.

 

Водночас 30% вважають, що навчатися необхідно тільки в Україні, 20% - тільки за кордоном, а 20% не змогли відповісти.

61% опитаних вважають, що університет - це важливий простір соціалізації, пошуку друзів і майбутніх партнерів. 49% респондентів вважають, що в суспільстві склався певний стереотип про те, що освіта є запорукою успіху, а ще 49% зазначають, що університет дає можливість спробувати заснувати бізнес із мінімальним ризиком.

Онлайн-дослідження проведено Українським інститутом майбутнього в партнерстві з "Нью Імідж Маркетінг Груп" із 25 лютого до 4 березня 2021 року. В опитуванні взяли участь 1 353 респондентів. Статистична похибка складає 3,5%.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень