В Рівненській обласній бібліотеці побільшало новітніх технологій

За сприяння Посольства США вперше у кількох бібліотеках країни, зокрема в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» Рівненської обласної бібліотеки, з’явився 3D-принтер. Таке придбання дозволить  відвідувачам не тільки безкоштовно навчитися  працювати з цим сучасним пристроєм, а й власноруч моделювати та друкувати 3D-моделі. Для цього в бібліотеці проведуть 12 безкоштовних майстер-класів, аби підготувати кваліфікованих спеціалістів.

Першим предметом, який надрукують на принтері, буде Капітолій, що є дуже символічним для бібліотечного відділу іноземної літератури, а про те, як ще використовуватимуть 3D-принтер, розповідає керівник проекту «Вікно в Америку», Світлана Волкова:

– Ми не плануємо робити деталі на замовлення. Але інколи бувають такі випадки, коли загубилася будь-яка деталь, наприклад, у літніх людей в їхніх медичних пристроях. Пристрій іноземний, замовити деталь дуже дорого і не завжди можливо. Тому ми можемо це зробити.

3D-принтер в бібліотеку придбали з нагоди Року популяризації новітніх технології, який в закладі проводитимуть з січня. Окрім нього, в бібліотеці вже користуються багатьма сучасними ґаджетами – планшетами, електронними читанками та 3D-ручкою, що здатна малювати в просторі. Таким чином бібліотекарі у своєму закладі хочуть створити творчу лабораторію для опанування сучасних пристроїв. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень