В ОТГ більше зацікавлені в добробуті мешканців, ніж в сільрадах, — Центр зайнятості

З головами ОТГ легше працювати

Найбільше безробітних на Рівненщині проживають у сільській місцевості. Це 54% від усіх тих, хто стоїть на обліку в обласному Центрі зайнятості.

Водночас, установа пожвавлює свою роботу із об’єднаними територіальними громадами. За словами керівника Центру Івана Ткачука, керівництво ОТГ більш зацікавлене у створенні робочих місць в районах, ніж голови сільрад, адже тепер працюючі платять податки безпосередньо в місцеву казну, говорить Іван Ткачук:

–  В голів ОТГ сьогодні зацікавленість більша, ніж у голів сільських рад. Адже він відповідає за податки, за створення робочих місць. І вреші за ті гроші, які будуть у громади.

 

Відмінність полягає в тому, що він розуміє – як добре працюватиме ОТГ, скільки буде там підприємств, від того буде добробут тих людей, які там живуть. Від цього буде бюджет, будуть ті гроші, які можна пустити на розвиток громади.

Ліворуч - Іван Ткачук. Праворуч - Михайло Кривко.

ОТГ і центри зайнятості розробили паспорти громад. Це дає можливість представникам бізнесу дізнаватися, де є робоча сила. Центр зайнятості відстежує приміщення, які пустують на території громад.

Саме там підприємцям пропонують відкривати власну справу, адже поруч мешкає багато потенційних працівників, які шукають роботу.

Також сьогодні керівництво Центру зайнятості підписало Меморандум про співпрацю з Рівненським обласним об’єднанням «Роботодавці Рівненщини». Завдяки співробітництву з об’єднанням роботодавців Центр планує покращити ситуацію з працевлаштуванням в області.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень