Чому селам навколо Рівного варто погодитися на об’єднання, розповів міністр Зубко

Проект «Велике Рівне» передбачає збільшення території обласного центру приблизно уп'ятеро

Селам і громадам, що розташовані навколо Рівного, варто погодитися на об’єднання, адже населення ОТГ має більше можливостей.

У цьому запевнив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час брифінгу для журналістів у Рівному. За його словами, навколишні села обмежують обласні центри, внаслідок чого у містах ущільнюється забудова. А об’єднання територій – це розвиток, говорить Геннадій Зубко:

- Українець, який сьогодні проживає в об’єднаній громаді, має більше можливостей доступу до влади, до інфраструктури, до складання стратегії розвитку, до планування фінансів разом із головою об’єднаної громади і депутатами.

 

З одного боку ми рухаємося до того, щоби якість послуг у сільській території зробити на рівні міста. Але з іншого боку, у Європейському Союзі практично стерті межі між сільським і міським життям. У цьому напрямку ми будемо рухатися, і місто Рівне також. Я у цьому переконаний.

Першим і поки єдиним прикладом об’єднання обласного центру є Житомир. Приєднавши село Вереси населення зросло на 3,5 тисячі, а от площа збільшилася на половину.

Додамо, що впродовж поточного року громади на місцях мають добровільно затвердити плани створення ОТГ, а з 2020 року у процес втрутиться уряд. Адже процес об'єднання планують завершити до місцевих виборів, які відбудуться восени 2020 року,  

За задумом із 16 районів Рівненщини у процесі об’єднання має залишитися три: Рівненський, Сарненський та Дубенський.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень