В Україну ввезли рекордну кількість сиру: що буде з цінами

Та чому український сир нікому не потрібний

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Незадовго до новорічних свят до України імпортували рекордні понад 4 000 тонн сиру.

За словами експертів, це відчутно позначиться на цінах на цей продукт. При цьому українським виробникам доведеться або скорочувати власне виробництво, або знижувати ціни на свою продукцію, повідомляє ТСН.

Останнім часом Україна значно наростила імпорт сирів. Водночас експорт українських сирів мізерно малий. Чому ж український сир ніхто не купує? 

По-перше, дефіцит молока та збільшення його ціни. У порівнянні з Польщею чи Білоруссю, де молоко коштує набагато дешевше, в Україні ціни на сири значно вищі.

По-друге, величезні націнки. Через це роздрібна ціна українського сиру може становити до 200 грн/кг, тоді як європейський продається на 25-50 грн дешевше.

По-третє, в Україні дорожче виробництво. У той час, як на наших підприємствах працює велика кількість людей (яким потрібно платити зарплату, з якої потрібно платити податки), у Європі все максимально автоматизовано, повідомляє Obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень