В Україні скасували доплату у 30 тисяч гривень для військових: кого це торкнеться?

Щоб зберегти справедливість у виплатах

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

В Україні з 1 лютого змінюється порядок нарахування грошового забезпечення військовим. 

Це не стосується оборонців, що беруть безпосередню участь у бойових діях - для них винагорода не змінюється.

Це рішення ухвалили, щоб дотриматися справедливості у нарахуванні доплат, воно буде стосуватися тилових підрозділів, а також військовослужбовців, що перебувають не в зоні бойових дій. 

Виплати будуть напряму залежати від того, де перебувають військовослужбовці, а також складності та специфіки їхніх бойових чи спеціальних завдань.

Йдеться про застосування нового підходу до виплати 30 тис. та 100 тис. гривень, запроваджених постановою Кабінету Міністрів України 28 лютого 2022 року № 168.

Бойові виплати у 100 тис. гривень на місяць збережуть українським бійцям, які перебувають на передовій та воюють з окупантами на передньому краї.

Виплати у 100 тисяч гривень зберігаються також для сімей полонених та зниклих безвісти.

Що ж зміниться?

Передбачено, що зміни торкнуться лише військовослужбовців та співробітників системи МВС, що перебувають у різних регіонах України поза зоною бойових дій, а також строковиків і курсантів, офіцерів управлінь і штабів тощо.

Для прикладу: станом на зараз усі військовослужбовці, включно зі строковиками та курсантами, у різних регіонах України отримують додаткову грошову винагороду у фіксованому розмірі 30 тис. гривень.

 

Водночас бійці, які, ризикуючи життям, виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях з противником, отримують абсолютно такі ж самі додаткові виплати — 30 тисяч гривень.

Разом із тим, з 1 лютого змінять розміри основного грошового забезпечення військовослужбовців:

Мінімальний рівень для Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України, становив не менше ніж 20 100 гривень, також для осіб рядового і начальницького складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій та поліцейських Національної поліції України — на рівні не менше ніж 17 000 гривень.

Це зроблено, щоб підвищити рівень соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей.

Джерело: Головне управління розвідки МО України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень