В Україні раптово підскочила вартість кредитів: до чого готуватися

Нацбанк напередодні значно підвищив облікову ставку, від якої усе залежить

Національний банк України підвищив облікову ставку – відразу на 15%. Тобто на сьогодні вона становить вже не 10, а 25%. Це дуже важливо, адже саме цей показник впливає на вартість кредитів, які банки надають населенню та бізнесу.

Отже, вже відсьогодні, 3 червня, варто готуватися до нових розцінок на кредити.

Облікова ставка – це ставка, за якою НБУ дає гроші банкам. Отже, кредитні ставки банків не повинні бути нижчими за цей показник.

Очікується, що через високу кредитну ставку громадяни  утримуватимуться від кредитних позичок, що дозволить заощаджувати гроші.

Водночас, зважаючи на підвищення облікової ставки зростає й вартість депозитів, що робить вклади у національній валюті набагато привабливішими. Адже, якщо ставка за депозитами вища за очікуваний процент інфляції, то це означає, що вкладник не лише збереже, але й примножить гроші на своєму банківському вкладі.

Нацбанк очікує, що банки підвищать ставки за депозитами і це сприятиме збільшенню обсягу вкладів українців та збереженню їхніх коштів від інфляції.

Таким чином підвищення кредитної ставки зрештою призводить до зміцнення національної валюти, а відтак – до приборкання інфляції, наголошують в НБУ.

Водночас, українцям слід готуватись не лише до високих процентних ставок за депозитами, але до й шалених відсотків за кредитами...

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень