Нацбанк встановив нові ліміти на зняття грошей із картки

Ще одне важливе рішення під час воєнного стану

У перші місяці війни українці взагалі не могли користуватися своїми валютними рахунками. Всі валютні операції були заблоковані, купувати чи знімати валюту не дозволялося.

Згодом НБУ частково послабив ці заборони, і ті українці, які виїхали за кордон, могли знімати долари та євро в еквіваленті до 100 тис. грн.

Втім, днями з’явилася інформація, що цей ліміт суттєво зменшили, намагаючись таким чином зупинити непродуктивний відтік капіталу з України.

 

Тепер можна зняти максимум 50 тис. грн

Ліміт знижено вдвічі, але як кажуть в НБУ, це правило є тимчасовим.

Мета нововведення — попередити спекуляції стосовно обходу валютних обмежень. Ця вимога, до речі, не стосується покупок за кордоном: якщо у вас є валютний рахунок, відкритий в українському банку, і ви хочете за кордоном щось купити, розрахувавшись карткою, то можете робити це практично без обмежень.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень