В Україні оновили правила надання пільг на комуналку. Як отримати державну підтримку

Пільги виплачують виключно у готівковій формі через Пенсійний фонд України

З нового року змінилися правила виплати житлових субсидій. Тепер усіма платежами опікується Пенсійний фонд України, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання у грошовій формі» (в редакції постанови КМУ від 16.09.2022, № 1041).

  • Українці, які до грудня 2022 року вже отримували субсидії в готівковій формі, а також ті, хто звернувся уже в грудні 2022 року, Пенсійний фонд України перерахує кошти на рахунки для виплат. Власне спосіб отримання допомоги обирали самі пільговики.
  • Пенсіонерам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі, виплата здійснюватиметься шляхом перерахування коштів на їхні пенсійні рахунки в уповноважених банках або через відділення «Укрпошти», де людина отримує пенсію.
  • Громадянам, які до грудня 2022 року отримували пільги в грошовій безготівковій формі та не є пенсіонерами, кошти перераховують на їхні поточні рахунки, відкриті Пенсійним фондом України в «Ощадбанку».

Пенсійний фонд поінформує пільговика про відкриття рахунку у банку. Але щоб отримати виплати, треба особисто звернутися до Ощадбанку для укладання договору з банком.

Якщо ж пільговик бажає отримувати кошти на виплату пільг на рахунок, відкритий в іншому банку, або через відділення «Укрпошти», тож треба звернутися з відповідною заявою до територіального органу Пенсійного фонду України обраним способом:

  • особисто в будь-який сервісний центр головного управління Пенсійного фонду України (перелік діючих сервісних центрів за посиланням);
  • поштою;
  • через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Джерело: Пенсійний фонд

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень