В Україні оновили епідемічне зонування. Тепер Рівненщина – у «жовтій» зоні карантину

В країні визначили нове епідемічне зонування

Відсьогодні Рівненська область перейшла до «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.

Про це повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. Він зауважив, що перейти до такого рівня обмежувальних заходів дозволила позитивна динаміка до зменшення показників, що визначають епідемічну небезпеку.

Віталій Коваль

Останні декілька тижнів на Рівненщині майже удвічі знизилася кількість нових інфікувань, у 1,5 раза зменшився рівень госпіталізацій. Охоплення тестуванням залишається на високому рівні.

 

Оминути «червону» зону та покинути «помаранчеву» в області дозволили своєчасні обмежувальні заходи в окремих громадах.

 

Завдяки маневруванню, направленому на стримування поширення COVID-19, професійності медиків і контролюючих органів на Рівненщині економіка продовжувала працювати. Нам вдалося зберегти робочі місця, малий і середній бізнес працював.

 

В результаті – область друга в Україні за темпами росту місцевих бюджетів у першому кварталі, – розповів Віталій Коваль.

Втім, для, щоб ситуація залишилася стабільною і після Великодніх днів, важливо дотримуватися карантинних обмежень. 

Головний санітарний лікар області Роман Сафонов повідомив, що загальна захворюваність на грип та ГРВІ наразі на 6% нижче епідемічного порогу. Саме показник дав можливість нашій області перейти до «жовтої» зони обмежувальних заходів.

Решта показників нормалізувалися ще два тижні тому. Тоді зменшилася динаміка виявлення нових випадків та була задовільна заповненість медзакладів хворими на коронавірус.

Разом з тим, попри певну стабілізацію, епідситуація залишається складною. Якщо порівняти цей рік із 2020, то зараз усе набагато серйозніше. Це пов’язано із мутацією коронавірусу – британський штам значно заразніший, ніж первинний. Прогнозую, що динаміка після травневих свят піде вгору, – зауважив Роман Сафонов.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень