В Україні обмежують грошові перекази з картки на картку: відомо, кого торкнеться рішення НБУ

Боятися нічого більшості українців

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

В Україні наступного місяця буде запроваджено обмеження на грошові перекази з картки на картку. Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин нагадав, що йдеться про перекази P2P (від особи до особи), які на початку літа анонсував НБУ. Обмеження передбачені для боротьби з грошовими мулами або дропами.

Це клієнти банків, які свідомо надають дані свої рахунки зловмисникам, а ті проводять через них значні суми.

- Нацбанк планує обмежити загальний обсяг переказів з картки одного банку зі 100 000 грн впродовж місяця з загальним обсягом перерахунку, транзакцій - не більше 30, - вказав аналітик.

Контроль за обмеженнями буде здійснюватися установами через підрозділи фінансового моніторингу. За словами Пендзина, він відслідковує операці, які виходять за межі звичайних. Якщо грошові перекази здійснюються між родичами, у банку не буде претензій.

- По суті, даються додаткові повноваження фінансовому моніторингу, - пояснив економіст.

Наголошено, що нововведення не стосуватимуться волонтерів – банки також не матимуть до них претензій. Їхні картки чітко зафіксують й транзакції не блокуватимуться.

- Однак, коли йдеться про випадкові перерахування на великі суми або про підприємницьку діяльність, не оформлену у вигляді фізичної особи підприємця, це чітко відслідковується банками", - резюмував економіст.

Провідна експертка із фінансового моніторингу одного з банків Марина Павленко повідомила, що 95% українців не торкнуться зміни.

Під обмеження не потрапляють стипендії, зарплати, пенсії, а також розрахунки за товари та послуги. Таким чином, більшість клієнтів не відчують змін.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень