«Немає рівних»: Як накопичувати гроші по-японськи

Ефективні способи

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Заощадження по-японськи – усвідомлене споживання та повільний, але неухильний рух до наміченої фінансової мети.

Економимо

Не витрачайте гроші, не вивчивши всі можливості заощадити. Один і той самий товар різні магазини можуть продавати за різною ціною або оголосити знижки. Полювання на знижки може бути дуже цікавою справою.

Якщо потрібно купити щось, у чому немає екстреної необхідності, постарайтеся на якийсь час забути про це, а потім поверніться до роздумів. Вважається, що якщо думка не змінилася навіть через місяць, значить річ справді потрібна, треба брати.

Заощаджуємо

Заощаджувати по-японськи не означає якихось фінансових надзусиль, але потребує хорошої самодисципліни. Стратегія заснована на багатьох дрібних, але регулярних вкладеннях у свою скарбничку, а всі зекономлені кошти автоматично переходять у статус заощаджених. Якщо вдалося щось купити зі знижкою, то заощаджену різницю потрібно відкласти в скарбничку.

Щоразу, купуючи щось дороге, відкладайте кілька відсотків від витраченої суми. Японці називають це «на запчастини».

Якщо ви дали комусь у борг, то, коли вам його повернуть, відкладіть гроші про запас. Вважається, якщо ви прожили без цієї суми, значить і далі спокійно проживете, а в заощадженнях ці гроші вам колись дуже знадобляться.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень