Нацбанк ввів в обіг нові гривні: як виглядають купюри? (ФОТО)

Вводитись в обіг оновлені купюри будуть поступово

2024 року Україна відзначатиме 33-ту річницю Незалежності. На честь цього у Національному банку ухвалили рішення внести деякі зміни до української валюти.

Тому 9 серпня було випущено нові купюри номіналом 500 та 1000 гривень, які доповнені слоганом «Слава Україні! Героям слава!».

Глава Нацбанку повідомив, що національна валюта України – це символ нашої незалежної держави, а не просто платіжний засіб. Тож гривні вирішили доповнити важливими для всіх українців фразами.

- Це символи держави, які кожен із нас щодня тримає в руках. Тож, віддаючи належне незламності нашого народу, закарбовуючи цей переломний момент у народжені української нації, який ми сьогодні проживаємо, ми додаємо на всі банкноти наше гасло, яке звучить по всьому світу , – зазначив Андрій Пишний.

Повідомляється, що вводитись в обіг оновлені купюри будуть поступово:

  • з 8 серпня – 500 та 1000 гривень,
  • з 23 серпня - 50 гривень,
  • а у наступні роки – 20, 100 та 200 гривень.

У Нацбанку уточнили, що українцям не потрібно буде обмінювати банкноти старого зразка, оскільки вони також будуть дійсними.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень