В Україні злетів попит на низку професій: кого найбільше потребує ринок праці

У тематичних оголошеннях є багато вакансій

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Кількість вакансій у сферах охорони, будівництва та робітничих спеціальностей значно перевищує торішні показники. А от кількість вакансій для фахівців ІТ суттєво скоротилася. Також низький попит залишається в освіті, дизайні, мистецтві та культурі.

- Мобілізація та порівняно тривалий процес набуття спеціальних професійних навичок новими працівниками також стримуватимуть пропозицію робочої сили.

 

Навіть за подальшої нормалізації умов функціонування економіки повернення мігрантів в Україну, які дедалі більше адаптуються до життя за кордоном, буде повільним.

 

 

Крім того, диспропорції на ринку праці залишаться нерівномірними за регіонами й галузями та визначатимуться змінами структури економіки, – йдеться в оцінках Нацбанку.

У деяких галузях нині критично не вистачає працівників. Наприклад, у банківській сфері зараз відкрито 3,7 тисячі вакансій і розміщено всього 2,7 тисячі резюме. 

Тобто пропозицій про роботу більше, ніж охочих працювати. Зараз банкам доводиться заманювати працівників і обирати не доводиться.

Серед робочих вакансій розміщено 10,8 тисячі вакансій усього на 8,8 тисячі резюме. Ще до великої війни ті, хто володів робітничою спеціальністю, користувались значним дефіцитом.

Джерело: obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень