В Україні – ажіотаж на ринку дров: Скільки вони коштують цього року

Ціни зросли, але дрова купують

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Українці вже готуються до зими. Одні купують нові обігрівачі, інші – утеплюють будинок, а ось власники пічного опалення почали підготовку до холодів із дров.

Голова Державного агентства лісових ресурсів Юрій Болоховець розповів, що у порівнянні з минулим роком, ціни на дрова зросли приблизно на 25%, проте ажіотаж є.

– Передусім, це (ред. - зростання цін на дрова) пов’язано зі зростанням цін на енергоносії, пальне, які використовуються для заготівлі дров. Ціну на дрова встановлюють обласні адміністрації.

 

На Півночі вони дорожчі – в межах від 500-600 гривень за метр кубічний. На Півдні, на Заході дешевші – понад 200 гривень за метр кубічний. Я маю на увазі дрова заготовані, які знаходяться в лісі. Звичайно, транспортування, рубання, переміщення – це суттєві додаткові витрати.

 

На ринку спостерігається певний ажіотаж, але я запевняю, що все буде добре. До опалювального сезону кожна родина, кожне підприємство буде забезпечене дровами, – розповів Юрій Болоховець.

 

Як замовити дрова?

Потрібно звернутися безпосередньо в лісництво та зробити заявку на дрова, оплатити її або через «Приват24», або через термінал, і потім розв'язати питання щодо доставлення. Дрова можна замовити з доставленням, а можна самостійно забрати їх прямо в лісі.

Юрій Болоховець зауважив, що цього року в країні суттєво спростили процедуру закупівлі дров, а невдовзі запрацює ще й інтернет-магазин, на якому можна буде їх замовити.

Джерело: ТСН 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень