В спеку сморід стає нестерпним: продукти, які посилюють неприємний запах тіла 

Вони буквально нейтралізують дію будь-якого дезодоранту 

Ні для кого не секрет, що продукти, які ми їмо впливають на інтенсивність запаху поту. Але у спеку ситуація набуває статусу критичної. 

Чистий людський піт складається з солі та води й не має запаху.

 

Але залози в пахвових западинах і в паху виділяють певні секрети, коли людина, наприклад, нервує.

Крім цього, пахви — комфортне місце для бактерій, і продукти їх життєдіяльності  можуть мати специфічний запах.  При цьому в кожної людини свій індивідуальний набір бактерій, і це теж впливає на інтенсивність потовиділення.

Борошняні вироби, солодощі та алкоголь - посилюють запах поту. Вони провокують в організмі ріст найпростіших грибів, і якщо їх постійно підгодовувати простими цукрами, то вони виходять з-під контролю імунної системи, утворюється дисбаланс мікробіоти, підсумок — розквітає кандидоз.

А алкоголь в організмі перетворюється на оцтову кислоту, яка в підсумку вийде разом із потом.

Часник, відварені яйця, зелена цибуля, кмин, каррі підвищують в організмі рівень сірки, через що тіло може виділяти сірковмісні гази. Однак якщо з імунною системою все гаразд, то неприємного запаху бути не повинно.

Рясне потовиділення спричиняє надмірне вживання кавових і газованих напоїв, велика кількість у раціоні глутамату натрію в раціоні і гостра їжа.

Іноді специфічний запах може свідчити і про проблеми зі здоров’ям.

Так, за лактазної недостатності від людини починає пахнути капустяним соком, а при цукровому діабеті тіло пахне аміаком або прілими яблуками.

Приводом для звернення до лікаря мають стати стани, коли людина без видимих причин пітніє кілька разів за день і проблема турбує вночі. Можливо, стався збій у гормональній системі або організмом гуляє інфекція.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Джерело:  Новини Ю

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень