Радості літа: як впоратися з запахом поту

Якщо неприємний запах поту з’явився раптово – слід йти до лікаря

Одна з найбільших неприємностей літа – запах поту. Якщо він з'явився раптово, слід перевірити роботу ендокринної системи. Після необхідних обстежень і призначеного лікування – проблема зникне.

Якщо запах поту змінився раптом, тобто спочатку його не було зовсім, а тут раптом з'явився, можна використовувати підручні засоби. Передусім треба змінити раціон, адже їжа впливає на запах тіла.

 

Треба виключити з раціону алкоголь, копченості, рибу та часник. Ці продукти здатні змінювати запах, оскільки вони досить активні.

Зменшити рівень стресу. Через збільшену емоційну напругу відбувається сильний викид кортизолу в кров, тому наш піт отримує запах. Стресовий запах поту має сірчистий аромат, він відрізняється від того, який дають потові залози, тому помітний досить явно.

Покращити запах поту може навіть вживання чаю з м’ятою.

Лікарі рекомендують ретельно дотримуватися гігієни, приймати душ влітку двічі на день. Іноді рекомендують використовувати антисептичне мило із триклозаном. Але у такому випадку треба проконсультуватися з лікарем, адже крім бактерій, які провокують появу запаху, можна пригнітити й корисну мікрофлору.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень