Смерділо і смердітиме, або Буде легше взимку: Чи зроблять щось із неприємним запахом у Рівному (ФОТО)

Наразі — патова ситуація

Питання зі смородом у різних місцях Рівного потрапило у замкнуте коло. Нагадаємо, у липні Обласний центр контролю і профілактики хвороб провів дослідження і виявив кілька місць, де найвища концентрація неприємного запаху. Тоді фахівці припустили, що причиною смороду можуть бути підприємства.

Про це ми писали тут:

У Рівному знайшли винуватців смороду, на який постійно скаржаться люди: «трусять» підприємства

 

 

Назвали підприємства, які смердять до нудоти у Рівному

Однак перевірити їх і досі не можуть, бо не мають законних підстав. Зараз планові і позапланові перевірки заборонені і ініціювати обстеження підприємства може лише скарга фізичної особи, яка обґрунтує, як же ж саме сморід шкодить екології.

І тільки, коли цю скаргу розгляне Міністерство захисту довкілля, експерти вийдуть на підприємство, повідомив Радіо Трек начальник Управління екологічного контролю природних ресурсів та промислового забруднення Рівненської області Віталій Щур.

До прикладу, завод у Шпанові сам звернувся з проханням, щоб провели перевірку викидів, але погодження з Міністерства немає.

Проте закон не розповсюджується на органи місцевого самоврядування, тож Держпродспоживслужба Рівненщини звернулася до Рівнеради, аби там створили спецгрупу, або провели термінове засідання комісії ТЕБ та НС та застосували якісь заходи.

Але на звернення у міській раді Рівного досі не відреагували.

 

Також поки не провели жодних заходів і в Рівненській районній адміністрації, куди також надіслали звернення з Держпродмпоживслужби, повідомив 

начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Рівненщини Василь Тонконоженко.

Зауважимо, влада розводить руками вже другий рік поспіль. Зокрема, ми писали що торік міська рада теж не організувала роботу комісії.

Сморід на Північному у Рівному непокоїть усіх, крім мерії?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень