В обмінників заберуть ліцензії за комісії під час приймання «старих» доларів

У НБУ кажуть, що жодних комісій і бути не може

Голова НБУ Андрій Пишний заявив, що в Україні штрафуватимуть та позбавлятимуть ліцензій обмінні пункти, які братимуть комісії за обмін «старих» або «зношених» доларів. За його словами, вимагати комісію за обмін доларів попередніх років неприпустимо.

Усі долари США, випущені з 1914 року, є дійсними. «Білі» чи «сині» – вони все одно «зелені». Їхню вартість визначає номінал та обмінний курс. Усе. Ніяких додаткових комісій за обмін справжньої валюти залежно від її номіналу, дизайну чи року випуску не передбачено, – зауважив Андрій Пишний.

Глава НБУ додав, що будь-який «креатив» у тлумаченні позиції НБУ з боку учасників ринку або ігнорування вимог призведе до невідворотної й адекватної реакції з боку регулятора.

Дуже хочу, щоб мене почули: вигадуючи власні вимоги до банкнот, «малюючи» комісії за нереальні послуги, не контролюючи роботи мережі, учасники валютообмінного ринку наражаються на ризик не лише неминучих штрафів, а й анулювання ліцензії, – заявив голова НБУ.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень