На українців чекає новий курс долара: до чого готуватися в червні

Курс американської валюти найбільше залежить від постачання Україні міжнародної фінансової допомоги

Гривня в червні лишиться стабільною, але можливі коливання курсу долара. Ймовірно, готівковий курс не опуститься нижче офіційного та не підніметься вище позначки в 38,9 грн/$. 

Курс американської валюти найбільше залежить від постачання Україні міжнародної фінансової допомоги від держав-партнерів. Про це розповів у коментарі OBOZREVATEL аналітик аналітичного центру Олексій Кущ.

— У нас похідна зараз від міжнародної фінансової допомоги. Більш-менш стабільно надходять гроші від західних партнерів, тому є все для курсової стабільності.

 

Плюс було продовження «зернового коридору», розблоковано транзити через Польщу та інші країни.

 

Також сировинний експорт відновився. Звичайно не на довоєнний рівень, але 60-70% до довоєнного рівня експорту зараз маємо, – розповів експерт.

Також він додав, що відбувається скорочення відтоку капіталу від українців, які перебувають за кордоном. Ці фактори впливають на курс валюти найбільше.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень