«Гойдалки будуть — від і до»: Чого чекати від курсу долара у травні

Що кажуть експерти

У травні в Україні можуть бути коливання курсу долара, але значних змін очікувати не варто.  

Професор та ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко розповів, що зараз немає жодних причин для різкої зміни курсу долара. Однак зміни можуть відбутися, коли Нацбанк перейде до певної лібералізації курсу.

Важливим та основним для нас також залишається політичний чинник – фінансова підтримка України від держав-партнерів.

 

Якщо будуть успіхи на фронті та оптимізм щодо швидкого закінчення війни, то гривня буде стабільною і навіть зможе трохи зміцнитися. Курс може бути в районі 36,9-37 гривень за долар.  Однак якщо наш контрнаступ не буде вдалим, тоді варто очікувати послаблення гривні, – зауважив Олександр Савченко.

Водночас президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко не вважає, що політика може сильно вплинути на курс долара.

У нас є валютний коридор 37-38 гривень за долар. Ось у ньому курс і «топтатиметься» цього місяця. Гойдалки будуть — від і до. Звичайно, що є важливі новини, які періодично з’являються, але вони на курс радикально не впливають, — сказав він.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень