НБУ спростував заяву про те, що візьме під контроль всі грошові перекази по картках

Пояснення

У Національному банку України сьогодні повідомили, що інформація про те, що Нацбанк збиратиме дані про всі платежі фізичних осіб, не відповідає дійсності.

Регулятор наголошує, що у листі НБУ (№ 25-0005/38228), який викликав резонанс у ЗМІ, не йдеться про фізичних осіб.

Дані, які запитуватиме НБУ, не передбачають збір інформації або персональні дані фізичних осіб.

З метою посилення нагляду, починаючи з грудня 2022 року, Національний банк періодично отримує узагальнену інформацію від банків-еквайрів. Ця інформація стосується виключно суб'єктів господарської діяльності та надавачів платіжних послуг - юридичних осіб, які використовують послуги банків з електронної комерції.

- Національний банк надіслав банкам лист-нагадування № 25-0005/38228, мета якого – звернути увагу на необхідність своєчасного і коректного надання інформації згідно з вимогами, визначеними в попередніх листах.

 

Саме цей уточнюючий лист Національного банку оприлюднив підсанкційний проросійський ресурс «Страна.юа» з провокаційно недостовірною його інтерпретацією, - йдеться в повідомленні фінустанови.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень