Взимку здивуєте гостей: рецепт маринованих кабачків з кетчупом чілі
Це буде дуже смачно
Кабачки можна і треба маринувати на зиму. А поєднання цього овоча з кетчупом-чилі – прекрасна ідея. Бо ця страва на столі не затримується, її розбирають на тарілки вмить.
Головне для страви беріть молоді кабачки без насіння.
Інгредієнти:
- Кабачки – 4 кг
- Трави для консервації (кріп, хрін, листя вишні) – 1 пучок
- Часник – 1 головка
- Для маринаду:
- Вода – 1,5 л
- Цукор – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 250 мл
- Кетчуп Чилі – 250 мл
У чисті банки розкладаємо вимиті трави для консервації і нарізаний часточками часник.
Кабачки миємо, нарізаємо кільцями або півкільцями і закладаємо в банки дуже щільно.
Готуємо маринад: у каструлі змішуємо кетчуп чилі, сіль і цукор.
Додаємо воду й оцет, щойно рідина закипіла і добре перемішуємо. Через 1-2 хвилини знімаємо з вогню маринад.
Ще киплячим маринадом заливаємо банки з кабачками, закриваємо кришками і стерилізуємо банки 10 хвилин.
Смачного!
Джерело: health.fakty
Радіо Трек: НОВИНИ