М'ясні фрикадельки з фаршу для ситного обіду: до каші, макаронів або картоплі
Найуніверсальніша м'ясна страва
Готуйте одразу дві порції, бо фрикадельки виходять смачними і соковитими.
Інгредієнти:
- 300 г – фаршу
- 1/4 – батона
- 2 – яйця
- 1 – середня морква та цибуля
- 4 – зубчики часнику (2 у фарш, 2 у соус)
- 1,5 ст. л. – з гіркою томатної пасти
- 1 ч. л. – крохмалю
- 1 л. – води
- зелень, спеції за смаком.
Батон заливаємо водою, цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на дрібній тертці.
Додаємо у фарш половину цибулі, моркву, яйця, часник, батон, додаємо сіль, орегано, формуємо невеликі фрикадельки.
Обсмажуємо їх на пательні у невеликій кількості олії, має утворитися просто скоринка.
Готуємо соус: перемішуємо пасту, крохмаль та воду.
На олії підсмажуємо другу частину нарізаної цибулі.
Додаємо часник та виливаємо розведену пасту.
Доводимо до кипіння, солимо, перчимо, додаємо орегано, паприку.
В соус опускаємо по одній фрикадельці, лавровий листок, накриваємо кришкою та тушкуємо хвилин 15 до готовності.
Джерело: OBOZREVATEL
Радіо Трек: НОВИНИ