Таких дерунів ви ще не їли! Гуцульський рецепт
Деруни по-особливому
Деруни – проста страва, для якої картоплю натирають на терці і випікають такі собі картопляні млинці. Проте – це традиційний варіант страви.
Але українські гуцули готують деруни по-особливому. Можете приготувати такі і ви.
Інгредієнти:
- Картопля – 7 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Печериці свіжі – 300 г
- Часник – 2 зубчики
- Сіль – на смак
- Перець чорний мелений – на смак
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Сметана 20% – 0.5 скл.
- Сир твердий – 100 г
Картоплю, пів цибулини та часничок натерти на тертці для дерунів. Додати сіль, перець, яйце та борошно.
Смажити продовгасті, тонкі деруни до золотистого кольору з обох боків.
Печериці або будь-які інші гриби потушкувати з цибулею та спеціями до готовності та перемолоти в комбайні на фарш.
Кожен дерун щедро змастити начинкою. Звернути рулетиком і скласти у посудину для запікання. Обкласти нарізаними грибочками, полити сметаною та затерти сиром.
Покласти рулетики в духовку на 40 хв при температурі 180 градусів. Подавати, поливаючи підливою, що утворилась під час приготування.
Джерело: gospodynka
Радіо Трек: НОВИНИ