Назвали продукти, ціни на які злетять ще влітку

Забити морозилки зможе не кожен

Через початок повномасштабної війни ціни на продукти в Україні зростають безперервно. Щоправда, влітку позначається сезонність, коли переважно вся їжа стає трохи дешевшою.

Проте експерти прогнозують новий стрибок цін на продовольство з настанням холодів, а деякі товари можуть суттєво подорожчати ще цього літа.

Ймовірно, вже у серпні стане дорожчою продукція птахівничої галузі, зокрема, яйця та курятина, повідомляють в асоціації «Союз птахівників України».

Причин подорожчання дві:

  • вартість електрики
  • зростання податків на пальне.

Птахівництво – дуже енергомісткий галузь. Тому вартість електроенергії - одна з істотних часток собівартості яєць та курятини. У собівартості вона займає від 7 до 12%, а в деяких продуктах птахівництва і до 30%. для компенсації зростання цін на енергоносії він вичерпав.

Другий фактор – зростання цін на пальне. А це – зерно, комбікорми та логістика. Тому другий чинник також чинитиме чималий тиск на собівартість продуктів.

У липні, доки триватиме перебудова цін та адаптація виробників, вони ще, можливо, протримаються зі старими цінами або із незначним підвищенням. А ось у серпні споживачі, очевидно, відчують потужний ціновий удар.

Джерело: finance.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень