Чому японці не пахнуть потом: прості секрети, які справді працюють

Вони дотримуються певного способу життя

Японці дуже вимогливі до запахів. В Японії не заведено використовувати яскраві й насичені парфуми. Через високу щільність населення та особливості культури тут віддають перевагу чистоті та свіжості. 

В Японії навіть є спеціальний термін, англійською це «smell harassment», який перекладається як «домагання запахом». Навіть якщо аромат приємний, якщо його дуже багато, це вже сприймається, як щось непристойне. 

Не кажучи вже про запах поту чи ще якийсь неприємний запах тіла.

Тож японці використовують певні хитрощі, аби мінімізувати запах поту.

Чому японці не пахнуть потом

  • Чистота та гігієна

Гігієна є культом, усі японці дуже ретельно миються. Спочатку японки миються милом. Потім приймають ванну з солями, ефірними оліями та обполіскують тіло чистою водою.

  • Чистять зуби після кожного приймання їжі

Навіть якщо вони снідають чи обідають у громадському місці, вони обов'язково зайдуть до санвузла, щоб почистити зуби щіткою, яку завжди носять із собою.

Крім того, коли японці приходять з вулиці додому, вони не лише миють руки, а й обполіскують рот спеціальним освіжувальним засобом.

Для боротьби із запахами використовують також різноманітні  спреї та льодяники. А якщо японець сумнівається, чи не поганий у нього запах із рота, він може скористатися спеціальним приладом.

  • Дієта без м'яса

За словами самих японців, найголовніший секрет приємного запаху їхнього тіла — їхній раціон. Неприємний запах поту — наслідок споживання білка, який, розкладаючись, його і виділяє. А японці їдять мало м'яса, набагато менше, аніж європейці. Мало їдять японці й молочних продуктів, у більшості населення цієї країни немає толерантності до лактози.

Японці практично не смажать їжу, тому майже не споживають рафіновані жири, готуючи все на парі.

Основний раціон японців складається з риби, рису, свіжих овочів, фруктів та водоростей.

  • Спеціальна спідня білизна

Японці носять спідню білизну, яка на 95% поглинає аромати. Вона не лише захищає від поганих запахів, а ще й зберігає свою функціональність навіть після 100 прань.

Крім того, у японців популярні ароматизовані кондиціонери для білизни. Хоча японці не користуються духами, але кондиціонерами — обов'язково. Вони вважають, що кондиціонери мають натуральні запахи, на відміну від запахів парфуму.

  • Запах волосся

Спеціальні спреї для волосся, якими користуються японці, діють так само, як ненав'язливі ароматизатори. Якщо ми не вийдемо з квартири без «пшиків» парфуму, то японки не можуть обійтися без такого спрею. І волосся японки наче духами й не пахне, але чимось приємним і свіжим віє.

Чоловіки використовують спеціальні спреї для шкіри голови та вух. У складі спрею для шкіри голови є інгредієнти, які поглинають піт і шкірний жир, спеціальні спреї призначені для шкіри за вухами, що підсушують, знезаражують і дезодорують цю зону.

  • Парфуми, які приймають всередину

Японці не наносять парфуми на тіло та одяг, вони вживають їх всередину у вигляді пігулок, як харчові добавки. Ароматичні олії, виділяючись через пори, надають тілу ненав'язливого аромату. Вважається, що такий продукт нешкідливий.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень