Картопляне пюре, як в найкращому ресторані: головні секрети приготування ніжної страви
Знаючи їх, ваша страва буде довершеною
Картопляне пюре – улюблена їжа і дорослих, і малих. Часом пюре виходить забитим і геть не апетитним. Проте, знаючи ресторанні хитрощі, ваша картопля буде ніжною, без грудочок і матиме повітряну текстуру.
Основні принципи і техніки приготування пюре:
- Для початку картоплю варять у шкірці, щоб вода не проникала всередину.
- Після варіння картоплю чистять у гарячому вигляді та пропускають через м’ясорубку.
- Отриману масу викладають у каструлю та на слабкому вогні видаляють якомога більше вологи.
- Вершкове масло повинне бути холодним: чим холодніше масло, тим пишніша текстура пюре. Його нарізають маленькими кубиками та поступово вмішують у картоплю.
- Молоко та вершки перед використанням нагрівають до гарячого стану і також вводять у картоплю після масла.
- Отриману картопляну масу перетирають через сито, а також збивають вінчиком, щоб отримати повітряну текстуру.
- Для блиску пюре доповнюють оливковою олією.
Джерело: OBOZREVATEL
Радіо Трек: НОВИНИ