Уже не ІТ-вці: хто зараз купує квартири в Україні

Після року затишшя з березня 2023 року українці вже розкупили найкращі пропозиції

Ринок нерухомості з початком повномасштабного вторгнення фактично зупинився. Проте на сьогодні люди, очевидно, звикли до війни, вважає експертка з нерухомості Юлія Думбровська.

Тож наразі спрацював так званий відкладений попит, і найкращі пропозиції на ринку розібрали, адже люди вважають, що «сидіти на коштах більше нема сенсу, гірше не стане, а житло треба».

Хто зараз купує квартири найчастіше:

Ліворуч -- ріелтор Юлія Думбровська

Учасники програми єОселя

Це можливість придбати житло під 3% з першим внеском 20% від вартості квартири. Ті, хто мали умовно 10-20 тис. доларів, змогли купити квартири, які коштують 50-100 тис. доларів. Йдеться не про кімнату десь на околицях, а повноцінну квартиру переважно на первинному ринку.

Сім'ї загиблих на війні військових

Рідні українських Героїв, які віддали своє життя, захищаючи країну, вкладають отриману допомогу в нерухомість та отримують пасивний дохід зі здачі її в оренду.

Інвестори

Закордонні інвестори чудово розуміють перспективи українського потенціалу в майбутньому. Вони дослухаються до порад експертів, які радять купувати об'єкти, які в перспективі значно виростуть в ціні.

Військові

У попередні роки найчастіше однокімнатні квартири купували працівники ІТ-сфери. Зараз на ринки переважають військові. Вони вже накопичили певний капітал на власне житло.

Переселенці

Люди, які вимушено переїхали з міст, де тривають активні бойові дії, чи прифронтових населених пунктів, уже звикли до нових міст. Більшість вважають, що витрачати на оренду не вигідно, краще вже виплачувати кредит за своє житло. Тому вони активно підшуковують можливість придбати квартиру.

За словами Юлії Думбровської, сукупність цих чинників зрештою і повернула ціни на нерухомість до довоєнного рівня.

Джерело: МЕТА

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень