Уряд розробив 3 сценарії: Світла в Україні може не бути від 12 годин до 7 днів

Варіанти блекауту

Прильоти ворожих російських ракет можуть залишити українців без тепла і світла. Адже окупанти б’ють по об'єктах критичної інфраструктури України. Таким чином «друга армія світу» хоче примусити українську владу сісти за стіл переговорів з росією.

Тож в Україні можливий повний блекаут і в уряді вже є кілька сценаріїв таких відключень.

Сценарій №1

Без світла може лишитися Лівобережна Україна. А саме: Чернігівська, Сумська, Полтавська, Дніпропетровська, Харківська, Донецька та Луганська області. Частково без електропостачання можуть бути і Херсонська, Кіровоградська, Черкаська, Київська області та мешканці Лівого берега Києва. Тут світла може не бути від 12 до 24 годин. Цей сценарій можливий, якщо російські окупанти обстрілюватимуть електростанції на Лівобережжі та транзитні підстанції, які передають електрику із Заходу на Схід.

Сценарій № 2

Без світла може лишитися вся Україна. Це можливо, якщо росія буде обстрілювати українські електростанції і підстанції по всій країні. У цьому випадку Україна почне отримувати електроенергію від європейської енергосистеми. Відновлювальні роботи триватимуть від 12 до 24 годин.

Сценарій № 3

Це найгірший варіант. Якщо російські ракети поцілять по розподільних пристроях атомних станцій і по підстанціях, які з'єднують українську енергосистему з європейською, то світла в Україні може не бути до 7 діб. Адже у цьому випадку енергетикам потрібно буде спочатку відновити зв'язок з європейською енергосистемою і маленькими ГЕС і ТЕЦ. Лише після цього з'явиться можливість відновити роботу АЕС. При цьому сценарії підключення до електроживлення промисловості не буде, це можливо тільки після відновлення роботи АЕС.

Бережіть себе, не ігноруйте сигналів повітряної тривоги і повідомляйте правоохоронців про підозрілих людей, які крутяться навколо об’єктів критичної інфраструктури України.

Джерело: Forbes

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень