Я б для них небо прихилила: 93-річна жінка з Вінниці виготовляє для військовиків окопні свічки

Свічка горить до 12 годин, якщо вона добре залита (с)

Українці зі всіх сил допомагають наблизити нас до перемоги. Так і 93-річна Олена Владимирець з Вінниці разом зі своєю донькою Ніною виготовляють окопні свічки на передову.

Жінкам вдається виготовити понад 50 окопних свічок на день, якими захисники будуть грітися та освітлювати бліндажі. Вінничанки працюють вдома, а матеріали отримують від волонтерів.

Свічка горить до 12 годин, якщо вона добре залита. На такій свічці за 24 хвилини закипає літр води, захисники гріють руки, сушать білизну, — розповіла пані Ніна.

На початку війни жінка плела маскувальні сітки в місцевій школі, а потім потрібно було доглядати матір. Щоб допомагати військовим, вони вирішили виготовляти окопні свічки.

У свої 93 роки пані Олена розповідає, як виготовляє кожну свічку. Їх тричі потрібно заливати воском. Показує, як потрібно скручувати паперові смужки та вставляти в бляшанку.

Солдати користуються, гріються, чай роблять. А я для них небо прихилила б, якби могла. Я день і ніч молюся за них, щоб вони вистояли за нашу землю, — каже Олена Владимирець.

Сама Олена пережила дві війни та Голодомор. Тому, коли почалась третя війна за її життя, без вагань долучилась до допомоги.

Не хочу вже їх робити, щоб не було потреби вже такої. Щоб був мир. Я тоді на площі десь запалю їх, бо в мене сьогодні є багато, — каже пані Олена.

Джерело: Вікна.ТВ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень