СБУ повідомила результати обшуків на Рівненщині: «Рускій мір» там процвітає (ФОТО)

На території церков були громадяни рф

СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та «сумнівних» громадян рф під час безпекових заходів у приміщеннях УПЦ (МП). Служба безпеки України завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи, які проводила на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині.

У взаємодії зі співробітниками Нацполіції та Нацгвардії було ретельно перевірено понад 350 церковних споруд і 850 осіб.

Понад 50 осіб пройшли поглиблені контррозвідувальні опитування, у тому числі з використанням поліграфа.

 

Серед них були не лише громадяни України, а й іноземці, зокрема громадяни рф, що перебували на території об’єктів.

Деякі з них при перевірці документів надали паспорти та військові квитки СРСР, взагалі не мали оригіналів документів, а лише копії, або ж мали паспорти громадян України з ознаками підробки чи пошкодження.

Також на території Києво-Печерської Лаври перебував 32-річний громадянин України.

 

Він може бути причетний до протиправної діяльності в нашій країні проросійського інформаційного агентства «Антван».

При цьому він є довіреною особою власника однойменної російської компанії «ANTVAN GROUP» – громадянина рф Орлова О.В., який володів в Україні низкою земельних ділянок і закладів громадського харчування. Наразі це майно заарештовано у межах кримінального провадження.

Крім того, у ході безпекових заходів виявлено: проросійську літературу, яка використовується під час навчання у семінарії та приходських школах, у тому числі для пропаганди «руского міра»; готівку на загальну суму понад 2 млн грн, більше ніж 100 тис. доларів США та декілька тисяч російських рублів.

Вказані безпекові заходи відбувалися у межах чинного законодавства. Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Зараз Радіо Трек з'ясовує у пресслужбі СБУ Рівненщини деталі обшуків у храмах УПЦ МП Рівненщини. 

Більше інформації — згодом.

ОНОВЛЕНО:

У пресслужбі управління СБУ Рівненщини повідомили, що поки триває слідство жодних деталей щодо знахідок у конкретних храмах Рівненщини повідомити не можуть. Наразі оприлюднення деталей справи — під забороною.

Проте зауважили, що більшість фото зі знайденими речовими доказами були виявлені у церквах Рівненської області. 

 

Дізнатися більше наразі, наприклад, чи виявили у храмах підозрілих осіб, навіть з офіційним запитом не вдасться, триває розслідування, додали у пресслужбі СБУ Рівненщини.

Отож, у церквах УПЦ МП Рівненщини знайшли таке:

Ці фото повністю збігаються з тими, які публікували вчора у Телеграм-каналах про перші неофіційні результати обшуків церков УПЦ МП на Рівненщині. Зауважимо, тоді джерела повідомляли, що на Рівненщині виявили групу диверсантів з Білорусі.

В управління СБУ цю інформацію не коментують. Про це ми писали тут:

У соцмережах повідомляють, що у храмі на Рівненщині виявили диверсантів з Білорусі (ФОТО)

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень