«Упс, ми помилилися», - українці надовго застрягли у Польщі через помилку у візі

Не можуть вилетіти ані в Канаду, ані повернутися в Україну

Омріяна поїздка додому в Україну після року перебування за кордоном обернулася кошмаром для української біженки Валерії Драниці.

Вона розповіла, що бюро з питань імміграції, біженців та громадянства Канади видало не той тип візи, через що вона разом із десятирічним сином Назаром застрягла в Польщі і тепер збирає гроші на квитки.

Про це повідомляє Фокус

Як все було?

Рік тому Валерія разом із сином Назаром переїхали до Ванкувера, відтоді вона збирала гроші, щоб на деякий час повернутися назад і зустрітися з чоловіком та старшим сином.

Українка думала, що передбачила всі формальності, однак на зворотному шляху до Канади зіткнулася з несподіваною проблемою.

Попри те, що в документах їхні візи були зазначені як багаторазові (multi-entry), під час перевірки в Air Canada на летовищі з'ясувалося, що візи видали одноразові. В результаті їй і синові не дали змоги піднятися на борт літака для перельоту в Канаду.

Потім почалася низка походів у посольства. Українка звернулася в консульство Канади, де їй порадили проконсультуватися в консульстві України в Амстердамі, а потім повідомили, що допомогти можуть тільки офіційні особи у Варшаві. Брак знання розмовної англійської виявився серйозною проблемою. Але все-таки у консульстві візи дуже швидко виправили.

Валерія з сином

На все про все пішло приблизно п'ять хвилин. Вони сказали:

Упс, ми помилилися. Ось, усе готово.

Після цього жінці здалося, що можна без проблем летіти додому. Але тільки здалося, — пояснила волонтер, яка допомагала українці розібратися зі складнощами.

Запропонували купити квитки за 7000 доларів

В Immigration Refugee Citizenship Canada (IRCC) та Air Canada громадянці України повідомили, що єдина можливість для неї повернутися додому — купити два нові квитки на суму майже 7000 доларів.

Адже українцям не повернули кошти за раніше придбані квитки і не посадили на інший рейс. Щодо їхнього, як зазначалося, українка з сином не пройшли візовий контроль і їх позначили такими, що не з’явилися на рейс.

Зараз мати з дитиною навіть запустили краудфандингову кампанію на GoFundMe, щоб зібрати гроші й виїхати до Канади, щоб син Назар міг повернутися до школи, а Валерія продовжила роботу покоївки в готелі.

Поки що назбирали 1425 доларів з необхідних 7 тисяч.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень