«Ми не говорили про це вголос»: рівнянка розповіла про свою велику Мрію (ФОТО)

Унікальний благодійний захід відбудеться у Рівному на початку жовтня.

11 числа у міському палаці культури «Текстильник» відбудеться презентація книги рівнянки Юлії Санько під назвою «Історія однієї душі».

Книга виникла не випадково. Написана вона на реальних переживаннях мами, яка через онкохворобу втратила маленького сина.

Син Юлії Тимофій помер рік тому від раку крові. Йому було лише 7 років. 

Впродовж двох років дитину лікували у трьох країнах. Зокрема в Україні, Білорусі та Італії. Врятувати хлопчика не вдалося.

Однак після втрати дитини у жінки народилося аж дві мрії – це написати книгу та заснувати власну клініку, де безкоштовно лікуватимуть дітей, у яких діагностували лейкоз. 

Після смерті сина у нас все відійшло на другий план.

 

І навіть мрія заснувати клініку. Ми не говорили про це вголос. Однак коли  у день народження Тимофія, 14 лютого, ми організували благодійну акцію, а зібрані кошти передали на лікування маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення, де побачили багато хороших людей, які потребують допомоги, то зрозуміли, що  ми хочемо створити власну клініку, – розповідає Юлія Санько.

 

 Після того, рівно через 9 місяців після смерті сина, ми зареєстрували благодійний фонд під назвою «Усмішка Тимоші». Книгу я писала паралельно із заснуванням фонду.

Створення фонду стало початком втілення мрії щодо відкриття онкологічної клініки, яка називатиметься «Центр Тимофія Санька». Про початок збору коштів на її будівництва планують оголосити під час презентації книги.

Наше принципове бачення щодо клініки – у всьому має бути християнський підхід. Це і у відношенні до пацієнта, і до батьків. Лікуватимуть у центрі коштами благодійного фонду. Так роблять за кордоном, –зауважила Юлія Санько. Тож батькам онкохворих дітей не потрібно буде шукати шалені гроші на те, щоб врятувати свою дитину.

Тож в день презентації книги, 11 жовтня, відбудеться ще й презентація благодійного фонду, де планують оголосити про початок збору коштів на будівництво онкологічної клініки, яка називатиметься «Центр Тимофія Санька».

До речі, на презентації можна буде придбати книгу з автографом авторки та зробити спільні фото.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень