Український історик придумав, що нам робити з Білоруссю

Як нам пробачити сябрам?

Вахтанг Кіпіані - український журналіст, публіцист, історик грузинського походження, автор низки знакових для сучасної України праць, зокрема нашумілої через суд з Медведчуком «Справи Василя Стуса». Зараз він у ЗСУ.

Історик на своїй фейсбук-сторінці опублікував «власний і на колінці конспект» того, за яких умов українці зможуть побачити у білорусах – зокрема, білоруській опозиції – союзників.

- Лідерка білоруської опозиції Святлана Ціхановская запропонувала Україні визнати «перехідний уряд». Оскільки Україна не визнає Лукашенка і офіційно іменує його колишнім президентом РБ - варто це зробити. Але. В обмін на кілька важливих символічних кроків-зобов'язань. 

Зокрема він говорить про видачу після війни Україні для суду білорусів-військових злочинців:

- ... керівників міноборони, начальників аеродромів, пілотів з числа громадян цієї держави, які виконували бойові вильоти з 24.02. 

Також, на його думку, Білорусь має озвучити курс на «націоналізацію» - дерусифікацію всіх сфер та декомунізацію. 

- Я б хотів, щоб ця держава оголосила повний нейтралітет і була демілітаризована, бо нападати на неї ніхто не має наміру - ні ми, ні Литва, ні Польща. І, як бачимо, наявність власних збройних сил їй нічого не дала у процесі де-факто поглинання росією. Навпаки - інфраструктура їхньої армії використовується для агресії, тому аеродроми у Барановичах і Ліді - зрити нафіг, засадити лісами. А ешелони зі снарядами зі складів у Добруші ідуть до русскіх кожен день. Звісно, це мій власний і на колінці конспект.

Ми маємо чути, якою в ідеалі буде нова РБ.

- Нам це не байдуже, бо тисячі вояків ЗСУ і маса техніки прикривають північну ділянку кордону, а могли б знищувати окупантів на півдні та сході. Якщо це знову буде «ні риба, ні м'ясо» з розмовами про «братські зв'язки і «слов'янські базари», то ну нафіг такі перспективи співпраці. І ще дуже хочеться, щоб реальна допомога була вже зараз. Хай запропонують хоч щось. Вони ж «уряд».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень