Українськи зірки, які у 2022-му віддали своє життя за Батьківщину (ФОТО)

Вони мужньо захищали рідну Україну і загинули на полі бою

Війна в кожну сім'ю принесла страждання, особливо в ті, у яких на фронті загинула рідна людина. Згадаймо героїв України, які віддали життя за нашу свободу і незалежність.

Паша Лі

6 березня 2022 року загинув 33-річний український актор Паша Лі.

Спочатку повідомлялося, що він зняв бронежилет і прикрив ним дітей під час окупації Ірпеня. Однак пізніше з'ясувалося, що окупанти застрелили Пашу в машині. Активісти Тарас Мельник та Ірина Мигітко, які перебували разом з актором у момент його смерті, розповіли, що загарбники випустили по їхній машині десятки куль, від однієї з них і загинув і Павло. 

Олександр Шаповал

Соліст Національної опери України Олександр Шаповал загинув на війні 12 вересня під Майорськом на Донеччині. Він був Заслуженим артистом України, який пішов захищати свої землі.

Сергій Шкварченко

До повномасштабного російського вторгнення Сергій Шкварченко був артистом ансамблю Павла Вірського, проте після 24 лютого він взяв у руки зброю і став на захист батьківщини. 19 грудня він загинув на полі бою, відбиваючи атаку путінської армії.

Ярослав Гаркавко

Учасник «Ліги сміху» Ярослав Гаркавко також віддав своє життя за свободу України. Трагедія сталася на початку грудня на фронті. Колеги Гаркавка подякували йому за те, що він весь цей час захищав нас:

— Жахливі новини, в які не хочеться вірити.

 

Не стало Ярослава Гаркавка, якого, ми впевнені, багато хто з вас знає. Поки не вистачає слів, в голову лізуть тільки приємні спогади, пов'язані з цією людиною.

 

Спасибі тобі, друже, за те, що захищав нас весь цей час. Спочивай з миром.

Карім Гуламов

Каріма Гуламова багато хто знає як ведучого хіт-параду на телеканалі М2. У липні цього року йому могло б виповнитися 35 років, проте путін забрав його життя, відправивши в Україну окупантів. Відомо, що Гуламов був другом Олі Цибульської, і саме він допоміг вибратися її батькам з Ірпеня на початку повномасштабного вторгнення.

Олег Бобало

Відомий український режисер Олег Бобало загинув у бою під Бахмутом 23 грудня. Інформацію про загибель Бобала підтвердила його дружина Анна Яремчук. Вона уточнила, що не знає, коли буде похорон, оскільки тіло загиблого ще не привезли.

— Чи хотів він бути військовим? Ні. Хотів він кіномайданчик змінити на окопи? Ні.

 

Чи повинен він пробратися через всю війну цілим і неушкодженим? Так. Бо я так молила Бога зберегти мого Олежку.

 

А тепер я не знаю, як жити без тебе у всіх сенсах. Я була така, тому що ти підсвічував мене зсередини. Тепер світло згасло, - написала Анна. 

Олександр Снігуровський

Актор і захисник України Олександр Снігуровський, який був близьким другом Олексія Арестовича, загинув під Бахмутом в середині грудня. Він довгий час він жив у Каліфорнії, куди згодом перевіз свою сім’ю, але з початком вторгнення Росії приїхав в Україну і добровільно вступив у лави ЗСУ.

Ілля Грабар

Ілля Грабар - український звукорежисер, родом з Дніпровщини, утім багато років жив та працював у Києві. З початком загострення війни, Ілля взяв до рук зброю та пішов захищати Україну. Слідом за ним поповнив ряди ЗСУ і його рідний брат, відомий танцюрист та модель Назар Грабар. За день до Різдва, 24 грудня, Ілля загинув під Бахмутом. Влітку цього року він одружився. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень