Українцям виписують штрафи за «невидимі повістки»: як захистити себе в такій ситуації?

Роз'яснення адвоката

Українців штрафують за неявку до військкоматів, однак у деяких випадках це абсолютно протизаконно. Адвокат Роман Симутін розповів, у яких випадках штраф у розмірі 5100 грн можна не платити.

Якщо громадянину прийшов штраф за порушення законодавства про мобілізаційну підготовку, а він навіть не отримував повістку, то такий штраф можна оскаржити. Головне, поспішити.

За словами адвоката, разом із позовом слід подати заяву про поновлення терміну оскарження ухвали. Найпоширеніший випадок, коли призовник дізнається про штраф – це відкриття виконавчого провадження.

З моменту, коли виконавець на ваш запит надасть постанову, починається відлік – 10 днів. Саме за цей період потрібно подати позов та написати заяву про поновлення терміну оскарження, де вказати, що ви дізналися про штраф кілька днів тому.

Не потрібно збирати докази та чекати відповіді від ТЦК про причини накладення штрафу, адже у такому разі ви просто не встигнете у 10-денний термін. Обов'язково вимагайте не матеріали виконавчого провадження, а постанову. Якщо ви її не отримаєте, то не зможете подати позов, бо немає предмета спору, зазначає адвокат.

- У позові зверніть увагу на момент вручення повістки та розгляд справи без вашої участі. Якщо вам не вручали повістку, то з ймовірністю 90% ваш підпис підроблений, тож на цьому варто загострити увагу судді.

 

Також про час та місце розгляду справи вам повинні були належним чином повідомити з ТЦК. Не можна винести ухвалу та накласти штраф без вашого належного повідомлення про розгляд справи в приміщенні ТЦК, – пояснив адвокат.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень