Українцям розповіли про видачу кредитів під час війни

Як змінилися правила видачі кредитів після запровадження в Україні воєнного стану

У зв'язку із запровадженням воєнного стану більшість великих банків, що працюють в Україні, оголосили про кредитні канікули й пообіцяли не нараховувати пеню і штрафи за прострочення.

Водночас рішення про видачу чи зупинку видачі кредитів кожен банк приймає індивідуально. Те саме стосується і заморожування кредитних лімітів.

«Сьогодні» зробило запити до найпопулярніших банків країни і з’ясувало, що... видача кредитів припинена.

ПриватБанк

Там наголошують, що видавати споживчі кредити в умовах воєнного часу просто неможливо.

Фізособи можуть користуватися кредитним лімітом на картках обсягом, встановленим до війни. Споживчі кредити за умов воєнного часу видавати фізично неможливо. Бізнес також може користуватися наявними кредитними коштами та лімітами в межах, встановлених до війни, – заявили у пресслужбі ПриватБанку.

 

ПУМБ

Там також заявили, що видача кредитів та оформлення розстрочок призупинена, однак можливість користуватися кредитним лімітом для активних користувачів залишилася.

Монобанк

І цей банк не став винятком:

Кредитний ліміт нині можна використовувати тільки при розрахункових операціях, але видача нових кредитів призупинена, – відповіли у Monobank.

 

Чи потрібно зараз платити за кредитом?

Згідно з чинним законодавством, військові дії не звільняють громадян від їхніх боргових зобов'язань і не анульовують кредити.

Втім, українські банки пішли на зустріч та запровадили так звані кредитні канікули для своїх клієнтів. Це означає, що якийсь час можна не платити за «тіло»  кредиту та усілякі відсотки.

ПриватБанк, наприклад, як і Ощадбанк, оголосив кредитні канікули на 3 місяці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень