Це правда! Киянка дійсно збила російського дрона банкою із закрутками: як все було (ФОТО)

«Це були помідори зі сливою, мої улюблені» (с)

Уже декілька днів соцмережами шириться повідомлення, наче у Києві жінка збила ворожий дрон банкою огірків. З цього приводу навіть створили декілька мемів.

Більшість людей вважають цю історію «воєнною байкою». Так думала і журналістка LIGA.Life, доки не почула від подруги: «Це реальна історія. Це зробила мама моєї знайомої».

Опісля пані Олена погодилася поговорити з LIGA.Life без вказування її прізвища та фото. За професією жінка також журналістка.

Були сутінки, сонце ще не зійшло. Олена сиділа на балконі й курила: «Дивлюсь, щось повільне пливе. Спочатку подумала, ворону підбили. А потім почула дзижчання». До цього вона жодного разу не бачила дрони зблизька. Втім, почувши звук, зрозуміла: перед нею точно не птах. 

У квартирі знайшлося б щось більш відповідне, щоб запустити у ворожий пристрій, каже жінка. Але в той момент подумала, що поки забіжить у кімнату та повернеться, втратить час – дрон може зникнути. Натомість банки з консервацією стояли під її стільцем.

Тому Олена схопила одну банку та щосили запустила: «Мабуть, від страху. Бо я злякалася. А що як звідти почнуть обстрілювати мене! Як же шкода тих помідорів… Не знаю, звідки взялися байки про огірки».

Це були помідори зі сливою, мої улюблені. Літрова банка.

«Потім разом із чоловіком оббігли будинок, розтоптали залишки дрона і розкидали уламки по різних баках зі сміттям: «Бо я не розбираюсь в цій електроніці. Може, воно пише, відстежує».

Меми про збитого банкою огірків дрона вже ширяться мережею
Меми про збитого банкою огірків дрона вже ширяться мережею

Мережею також, наче на підтвердження легенди, ширяться фото розбитої тари із солоними огірками. Олена називає знімки фейком. А свою розбиту банку з помідорами не фотографувала: «Час не той, щоб фото робити».

Вже через день Олена спілкувалася з колишнім чоловіком, який живе поруч. Той розповів, що бачив іще один дрон. «Я запитала, що він зробив. Сказав – нічого, засмикнув штори, мовляв, а що я зроблю. «Молодець», кажу йому», – пригадує жінка.

Олена вважає, що дрон запустили мародери, які в такий спосіб шукають квартири без господарів: «У нас під'їздом вони вже ходили. Сусідка помітила підозрілих молодиків, а коли почала розпитувати голосно, хто вони та звідки, ті швидко втекли. Мирні люди не зробили б так».

Нагадаємо, що після запровадження воєнного стану українцям заборонили використовувати свої дрони.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень