«На війні вони тільки заважатимуть», – відомий лікар із Рівного про тих, хто втік з України

У багатьох із нас є такі знайомі

Фото ілюстративне, жанрове, з мережі. Чоловіки на кордоні
Фото ілюстративне, жанрове, з мережі. Чоловіки на кордоні

Відомий далеко за межами Рівного лікар-анастезіолог Павло Сільковський днями написав дуже цікаву публікацію. Вона точно варта вашої уваги, адже на сьогодні у кожного з нас є рідні, близькі чи просто знайомі, які покинули Україну через війну

Далі – текст Сільковського в оригіналі:

Під час війни ціна життя знижується, а ціна виживання зростає. Це один з уроків, які встиг засвоїти за ці дні.

 

Як і те, що в мирному часі жити можна і поодинці, а під час затяжної війни - лише в гурті. І в цьому сенсі українці мають перевагу і досвід. Здатність до гуртування і взаємодопомоги викликає захоплення. І все ж, ворог не спить, намагаючись посіяти розбрат.

 

Один з таких прикладів - величезна кількість біженців, що залишають країну. Мова не про тих, що тікали з-під уламків будинків. А про тих, хто поїхали з більш-менш безпечних локацій, особливо чоловіків.

 

Але це має свій позитив.

 

У Біблії є історія про Гедеона, який зібрав велику армію на боротьбу з окупантами. Але він звернувся до мобілізованих і дав команду, щоб усі, хто дуже бояться, розвернулися і йшли додому. Бо на війні вони лише заважатимуть, пригнічуючи бойовий дух. Таких краще відправити подалі. І це спрацювало дуже добре.

 

Пам’ятаєте також, які черги були на заправках, магазинах у перший день війни? Якби всі люди залишилися на місцях, ми би мали ще більше жертв і проблему з пальним, продовольством тощо. Ті, хто виїхали, допомагають зараз виживати тим, хто залишились. І тому не варто робити розкол на цьому ґрунті.

 

Також часто лунають заклики боротися воєнними методами проти підвищених цін в магазинах тощо. Так, у всі часи є люди, готові наживатися на чужому горю. Але є і об’єктивні чинники підвищення цін. Зараз важче виготовляти і доставляти продукцію в магазини тощо. Тут головне, щоб ця продукція була. А вже з ціноутворенням розберуться компетентні органи. Не потрібно зараз чинити розбрат на цьому ґрунті також.

 

Кому немає за що купити їжу, давайте знати. Зараз дуже багато людей, які допоможуть і нагадують вас навіть без грошей.

 

У савані в Африці я бачив колись стада буйволів. В отарі могло бути кілька сотень особин. Навколо ходили леви і не чіпали нікого, доки отара кучкувалася. І навпаки, висмикувати і полювали тих, які відбивалися хоч трошки від гурту. У мирний час ми могли бути 73% і 25%, східняками і бандерами, вакцинованими і ні, діловими і не дуже. Але як прийшла небезпека, різниця зникла.

 

Ми всі стали українцями і збилися в купу. Так от, не давайте левам знову розділяти нас. Тільки разом ми зможемо вижити. І нехай нам допоможе Бог!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень