Українці зможуть щомісяця отримувати по 900 гривень: хто може отримати гроші

Замість 450 гривень

Українці, які дали притулок у своїх будинках внутрішнім переселенцям, зможуть отримувати від держави по 900 гривень щомісяця.

Про програму під назвою «Прихисток» та її виплати повідомили на сайті Міністерства з реінтеграції окупованих територій.

Як працює програма «Прихисток»

З 1 жовтня держава подвоїла компенсацію власникам житла, які розмістили у себе в будинках біженців.

Програма передбачає державну компенсацію за житлово-комунальні послуги тим, хто безоплатно дав притулок внутрішньо переміщеним особам з ТОТ або зонам проведення військових (бойових) дій.

Власники житла, які розмістили у себе переселенців, отримуватимуть 900 гривень замість 450 за кожну особу на місяць.

Як отримати компенсацію власнику житла?

  • Зареєструйте своє житло на сайті Прихисток.
  • Не пізніше наступного дня подайте заяву до органів місцевого самоврядування (виконавчого комітету), вказавши ім'я та по батькові кожного з розміщених осіб та додаючи копії документів, що посвідчують їх особи.

У день припинення розміщення внутрішньопереміщеної особи або зміни їх кількості подайте заяву з інформацією про зміну переліку осіб, що проживають.

Зверніться до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради за місцезнаходженням житлового приміщення для отримання грошової допомоги.

Виплата провадиться у безготівковій формі за зазначеними у заяві банківськими реквізитами до 20-го числа наступного місяця за умови відсутності заборгованості з комуналки власника житла.

На гроші можуть розраховувати громадяни України віком від 18 років, які є власниками житлових приміщень та безоплатно розміщують у цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень